Sieraden maken Workshops

Maak zelf een gedenksieraad

 

 

Als u uw dierbare in gedachten maar ook in tastbare vorm dicht bij u wilt dragen, bieden wij u de unieke mogelijkheid om uw eigen as- of gedenksieraad te maken. Tijdens deze workshop maakt u zelf een zilveren ring of hanger voor een kleine hoeveelheid crematie-as.  De as blijft intact en wordt niet gemengd met bijv. zilverklei.

Om u de mogelijkheid te bieden alle aandacht aan dit sieraad te besteden duurt deze workshop een hele dag. We starten met het ontwerp van uw sieraad. We geven hierbij uiteraard zo goed mogelijk vorm aan uw wensen en ideeën. Omdat u het sieraad zelf maakt wordt het een heel persoonlijk aandenken.  Als het ontwerp gemaakt is beginnen we met het daadwerkelijk vervaardigen van de ring of hanger. U gaat zagen, vijlen, slijpen en polijsten. Vervolgens maken we de behuizing voor de as.

Hierna pauzeren we voor een welverdiende lunch.

Na de lunch vervolgen wij de workshop en solderen het uitgezaagde ontwerp op de behuizing.
Daarna gaan we de hanger afwerken.

Vervolgens wordt de deksel uitgezaagd. De as wordt in het sieraad gebracht en het afdichtingsplaatje wordt gesoldeerd.

Het geheel wordt weer afgewerkt en eventueel (deels) gematteerd en indien gewenst ook gegraveerd. Het is ook mogelijk een vingerafdruk in het sieraad te (laten) laseren. Aan het einde van de dag heeft u uw gevoelens omgezet in een persoonlijke ring of hanger die voor u een blijvende herinnering zal vormen!

Het is ook mogelijk om de hanger of ring te maken van "oud" goud. Als dit goud heeft toebehoord aan de overledene maakt dat het sieraad nog unieker! De toeslag voor een workshop met eigen goud bedraag € 50.-

U kunt voor deze workshop reserveren op alle data waarop de mini-cursus gepland staat.

Deze workshop wordt uitsluitend in ons atelier in Reeuwijk gegeven.

Duur: Van 09.30 - 16.00
Prijs: € 125,00

 

gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken gedenksieraad maken